Lövések dördültek Trump golfklubjánál, a volt elnök biztonságban van

külföld
szeptember 15., 23:01
Egy régi fotó a Trump International Golf Clubról
photo_camera Egy régi fotó a Trump International Golf Clubról Fotó: SCOTT HALLERAN/Getty Images via AFP

Donald Trump biztonságban van a „közelében” leadott lövések után - közölte a kampánya, miután egy fegyveres férfit őrizetbe vettek a volt elnök floridai golfklubja közelében.

A Secret Service ügynökei láttak egy férfit, aki puskával azon golfpálya felé célzott, ahol Trump a jelek szerint éppen tartózkodott. Az ügynökök többször rálőttek a gyanúsítottra, aki megpróbált elmenekülni - mondták CBS hatósági forrásai. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a fegyvert megtalálták, az indíték egyelőre ismeretlen - közölte a helyi rendőrség.

Trump a támogatóinak küldött e-mailben azt írta, hogy „biztonságban van és jól van”, és: „Semmi sem fog lelassítani. Soha nem adom meg magam!”

Az eset két hónappal azután történt, hogy egy fegyveres merényletet követett el Trump ellen a pennsylvaniai Butlerben tartott nagygyűlésen, a lövés a fülét találta el.

A titkosszolgálat megerősítette, hogy egy Trumpot érintő „védelmi intézkedést” vizsgálnak. A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden elnököt és Kamala Harris alelnököt tájékoztatták az incidensről, amely a Trump International golfpályán történt, ahol a volt elnök golfozott. „Megkönnyebbülten nyugtázták, hogy biztonságban van. Trump csapata rendszeresen tájékoztatja őket” - közölte a Fehér Ház.

Harris azt posztolta: „Tájékoztatást kaptam arról, hogy lövések dördültek Trump volt elnök és floridai ingatlana közelében, és örülök, hogy biztonságban van. Az erőszaknak nincs helye Amerikában.”

Bővebb tájékoztatást későbbre ígértek a hatóságok és a Trump-kampány. (BBC, NYT)

Kiemelt videóink