Több mint száz nőt vitt Észak-Európába egy magyar stricihálózat

külföld
szeptember 16., 21:45

Öt magyar gyanúsítottat tett előzetesbe a helsinki rendőrség egy olyan akcióban, amiben az ország egyik legnagyobb prostitúciós hálózatát számolták fel. Az embercsempészettel foglalkozó finn nyomozók szerint a csoport összesen több mint száz magyar nőt vitt Finnországba és Svédországba szexmunkára.

Az öt magyar letartóztatott ugyanabba a családba tartozik, az elsőszámú gyanúsított egy harminc év körüli nő. A hálózat egész Észak-Európában tevékenykedett, illegális partnerkereső hálózatot tartottak fenn Norvégiában, Dániában és Izlandon is.

photo_camera Fotó: HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH/dpa Picture-Alliance via AFP

A stricik főleg külföldről intézték az ügyeket, innen irányították a Finnországba küldött prostituáltak üzenetforgalmát és az utazásszervezést is, és vették el a lányok bevételeinek a felét. A finn rendőrség által feltárt esetekben az összbevétel 1,2 millió euró, vagyis közel 500 millió forint lehetett.

A szexmunkások általában két-három hétig maradtak Finnországban. A prostitúció rövidt ávra kiadott lakásokban zajlott, a lakásokat átlagosan három-négy naponta cserélték.

Az ügy feltárásában a finn rendőrők a magyar rendőrséggel is együttműködtek. A hálózat felszámolása után a helsinki hatóságok szerint jelentősen csökkent a Magyarországról Finnországba érkező szexmunkások száma. Úgy tűnik azonban, hogy csak egy másik piacra tolódott el a szolgáltatás: ezzel egy időben ugyanis Dániában megduplázódott a magyar szexmunkások száma.

(via Yle)

Kiemelt videóink