Budapesten lezárták a Margitszigetet, Kisoroszit napokra elvághatja a víz a külvilágtól – percről percre az árvízről

szeptember 17., 17:18

Ezeket a járatokat érintik a lezárások az árvíz miatt a fővárosban

A BKK a Facebook-oldalán közölte, mely budapesti járatokat érintik a lezárások, vagy korlátozások, amelyeket a Duna áradása miatt kellett bevezetni:

  • Nem jár a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között, valamint a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között.
  • A 26-os autóbusz nem közlekedik.
  • A 15-ös autóbusz terelve közlekedik, a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót nem érinti. (A járat megáll az Apáczai Csere János utcában a Wekerle Sándor utcánál, valamint a 16-os autóbusz Deák Ferenc tér irányú Széchenyi István tér megállójában.)
  • A 34-es autóbusz, illetve a 934-es éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti az Emőd utcától a Királyok útján és a Pünkösdfürdő utcában lévő megállókat.
  • A 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóban.
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Előrejelzés is van arra vonatkozóan, hogy szerdán milyen további korlátozásokra kell számítani. Ez így hangzik:

  • Szerdától a H5-ös HÉV nem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. A vonatokra a Margit híd melletti ideiglenes felszíni végállomáson lehet felszállni.

Ami a közutak lezárásait illeti, tájékoztattak, hogy a Budai és a Pesti alsó rakpar, illetve az óbudai Királyok útja Emőd utca és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszán kívül lezárták a Margitszigetet is, gyalogosan csak az Árpád híd felől közelíthető meg.

link Forrás