Halálos késelés Rotterdamban

külföld
szeptember 20., 10:42

Csütörtök este egy férfi megkéselt két embert a Rotterdamban található Erasmus-híd közelében, az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült. A támadót egy sportoktató fegyverezte le, majd a rendőrök vették őrizetbe, írja a Rijnmond.

Az elkövető a szemtanúk elmondása alapján „Allahu akbar”-t kiáltozott a merénylet során.

A rendőrség szerint az első késelés az Erasmus-híd alatti parkolóházban történt, ahonnan a gyanúsított felsétált a lépcsőn, és a híd lábánál megtámadta a második áldozatot, innen egy vendégekkel teli kerthelyiség felé futott.

Ekkor hallotta meg a közelben tartózkodó személyi edző, Reniël Renato David Litecia a kiabálást. „Hátrafordultam, és azt gondoltam, hogy ó, ez csak egy verekedés, így közbe tudok lépni. De amikor elkezdtem futni abba az irányba, láttam, hogy ez nem verekedés, hanem egy férfi két hosszú késsel egy másik fiatal srácot szurkál” - mondta Reniël a helyi közmédiának a Rijmondnak.

photo_camera Fotó: KILLIAN LINDENBURG/ANP via AFP

Végül a személyi edző négy másik ember segítségével el tudta venni a késeket a támadótól, és a földre szorították, majd a rendőrség őrizetbe vette.

A rendőrség az áldozatok és a gyanúsított személyazonosságát egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Rotterdam volt az első nagyobb város Hollandiában, ahol muszlim polgármestert választottak. Ahmed Aboutaleb bevándorlóként érkezett Marokkóból Hollandiába és 2009 óta vezeti az ország második legnagyobb városát. A polgármester az év elején bejelentette, hogy az idén visszavonul, és éppen tegnap tartották a búcsú estéjét, ahol Orange-Nassau Rend parancsnokává nevezték ki.

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink