A Trump elleni merényletkísérlettel gyanúsított férfi fiát is letartóztatták, őt gyerekpornó vádjával

külföld
szeptember 24., 20:03

A Donald Trump elleni merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Wesley Routh fiát reggel letartóztatták gyerekpornó vádjával, miután az FBI az apja letartóztatása után az átkutatott telefonján „több száz beteg képet” talált – írja a New York Post.

Oran Routhot egy észak-karolinai szövetségi bíróság gyerekpornó átvételével és birtoklásával vádolja. A büntetőfeljelentés szerint erre a szövetségiek szeptember 21-én bukkantak rá, amikor egy merényletkísérlet miatti nyomozás közben átkutatták a greensborói otthonát.

photo_camera Fotó: Giorgio Viera/AFP

A szövetségiek átkutatták Oran Routh második emeleti bérleményét (egy két hálószobás, két fürdőszobás lakást), és elektronikus eszközöket találtak, köztük egy laptop-táskában egy Samsung Galaxy Note 9-et, ami „több száz gyerekpornográf fájlt” tartalmazott – áll a bírósági papírokban.

Ryan Wesley Routhot azzal vádolják, hogy szeptember 15-én megpróbálta megölni a volt elnököt, miközben az a floridai West Palm Beachen lévő klubjában golfozott. Hétfőn előkerült Routh levele, amit hónapokkal korábban írt, és 150 ezer dollárt ajánlott annak, aki befejezi a munkát.

Kiemelt videóink