Tarlós szerint a Fideszben „voltak, akik tudták, hogy végül Vitézyt fogják támogatni”

Budapest
szeptember 25., 13:33

„Nem titok, hogy a kormánypárt minden szavazatomat megkapta, kivéve a főpolgármesteri szavazatot, mert meggyőződéses alapon én sem Karácsonyra, sem Vitézyre nem szavaztam, mivel le kellett adnom a szavazatomat, és az én politikai közösségemnek nem ártott, annak ismeretében, és hogy fogalmam sincs, hogy kicsoda, a mi hazánkos főpolgármester jelöltre szavaztam,” árulta el Tarlós István az Ultrahangnak. A korábbi főpolgármester hozzátette:

„Sem Vitézy Dávidra, sem Karácsony Gergelyre nem akartam szavazni. Ennek, akár hiszik akár nem, nem volt semmilyen indulati oka vagy alapja. Ez egy szilárd meggyőződésből adódott, de nem akarok ennek a részleteire kitérni.”

A Fidesznek illett volna nyernie Budapesten, Tarlós szerint Szentkirályi Alexandra győzhetett volna, ha hagyják, hogy a „saját egyéniségének megfelelően kampányoljon.”

„Én őt nagyon sajnálom, (...) ebben a kampányban ő nem saját magát adta, mégis a közvélemény jelentős részében az a vélemény alakult ki, ami a kampány alapján kialakulhatott, de az nem Szentkirályi személyisége. Tehát ha egy olyan kampányt folytathatott volna, amiben saját magát adhatja, akkor akár ő is megnyerhette volna ezt a választást”

- mondta.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy előre el volt-e tervezve Szentkirályi visszalépése Vitézy javára, Tarlós azt válaszolta, hogy

„ha a véleményemet kérdezi, azt mondom, hogy semmiféle bizonyosságom nincs ebben, de szerintem voltak, akik tudták, hogy végül Vitézyt fogják támogatni.”

Hozzátette: számára nem volt meglepetés Szentkirályi Alexandra visszalépése. Bár jóban vannak, nem kérdezte erről, mert nem akarta kényelmetlen helyzetbe hozni.

„De hát a hülyének is feltűnhetett, hogy azzal a Vitézy Dáviddal szemben, aki elvileg az ellenfele volt, az egész kampány idején egyetlen kritikus mondatot nem fogalmazott meg. Azért ez meglehetősen szokatlan volt. Nem akarok ennek a részleteibe túlságosan belegabalyodni. Én azt mondom, hogy ez egy rosszul megkonstruált kampány volt, és a nagyon késői visszaléptetés sokakat megkavart.”

Kiemelt videóink