Közel 40 indiai gyerek halt meg egy hindu vallási fesztiválon

külföld
szeptember 27., 11:22

Legalább 46 ember vesztette életét egy hindu vallási fesztivál közben Kelet-Indiában, az áldozatok közül 37 gyerek és 7 nő. A BBC szerint elmúlt 24 órában 15 körzetben igazoltak halálesetet, az áldozatok rituális fürdőzés közben fulladtak az árvíz miatt megduzzadt folyókba és patakokba.

Az évente megtartott Jivitputrika fesztivál lényege a gyermekek egészségének ünneplése, az anyák három napon keresztül böjtölnek, de a folyóban történő fürdőzés is az esemény része. A Bihar állambeli hatóság szerint többen a veszélyes vízszintet figyelmen kívül hagyva vettek részt az ünnepélyes fürdőzésben.

Attól tartanak, a halottak száma tovább növekedhet. Az állami hatóságok az áldozatok hozzátartozóit kompenzációról biztosították.

A nagyszabású indiai fesztiválokon gyakran hatalmas tömeg gyülekezik kis helyen, megfelelő balesetvédelmi felkészültség nélkül, így korábban is előfordult már, hogy egy-egy rendezvény halálos balesettel végződött. Júliusban legalább 121 ember vesztette életét, amikor tömegpánik alakult ki egy vallási összejövetelen, 2018-ban pedig 60 ember halálát okozta egy vonat, mely a hindu Dusshera fesztiválon az ünneplő tömegbe rohant.

Szerző: Balogh Boglárka

Kiemelt videóink