Balog Zoltán: Ez egy lezárt történet

belföld
szeptember 28., 13:33

Káli Horváth Kálmán roma képzőművész könyvbemutatóján mondott beszédet tegnap Balog Zoltán, a Blikk tudósítása alapján a püspök kezdésként még egy viccet is megeresztett arról, hogy ő is jelen van az eseményen:

„Bízom benne, hogy nagyon sok kockázatot ezzel nem vállalsz” - lapogatta meg a képzőművész vállát.

A Blikknek is megismételte, amit a kegyelmi üggyel kapcsolatban mondott: hibázott, rossz döntést hozott, többet azonban nem igazán akart elárulni.

Azzal kapcsolatban, hogy azóta tudja-e ugyanúgy végezni a lelkipásztori munkáját, úgy fogalmazott:

„Nyilván változtak a körülmények... és nem javultak, hogyha erre kíváncsi.”

Azt jelezte, hogy K. Endrével mindössze egyszer találkozott életében, arra a kérdésre viszont nem válaszolt, hogy Novák Katalinnal, az ügybe belebukó köztársasági elnökkel összefutott-e a botrány kirobbanása óta, ugyanis ezt személyes ügynek tartja, és nem gondolja, hogy a nyilvánosságra tartozna.

Balog az üggyel kapcsolatban még annyit mondott a riporternek:

Ha nem akarja, hogy nehezebb legyen az életem meg a szolgálatom, mint ahogy eddig volt, akkor szerintem erről már nem érdemes beszélni. Ez egy lezárt történet, bennem és a közösségünkben, és szeretném, ha így is maradna.

Ugyanaznap, amikor Balog lezárt történetről beszélt, mi Novák Katalinnal futottunk össze, aki szintén nem akart azokra a kérdésekre válaszolni, amelyek a mai napig megválaszolatlanok a kegyelmi botránnyal kapcsolatban.

Novák csak annyit mondott nekünk: nem érez túl nagy késztetést, hogy interjút adjon, mert szerinte a magyar média inkorrekten viselkedett vele számos ponton.

Így továbbra sem tudjuk, hogyan fordulhatott elő, hogy köztársasági elnöki kegyelmet adott egy olyan embernek, aki egy pedofil áldozatait próbálta befolyásolni.

Kiemelt videóink