Izrael azt állítja, megölték Naszrallah lehetséges utódját is

külföld
szeptember 29., 11:08

Az izraeli hadsereg az X-en közölte, hogy megölték a Hezbollah egy másik vezető alakját is, Nabil Kaoukot, aki az egyik utolsó megmaradt magas rangú vezetője volt a szervezetnek. A Guardian azt írja, Kaouk egyike volt azoknak, akik Haszan Naszrallah utódjának tartottak. Naszrallaht pénteken ölték meg egy izraeli légicsapás során Bejrútban.

link Forrás

A Reuters arról ír, hogy vasárnap is folytatódtak a csapások Libanon területén. Az izraeli hadsereg szerint a légierő „tucatnyi Hezbollah terrorista célpontot támadott Libanonban, beleértve Izrael irányába célzott rakétakilövőket, fegyverraktárakat és egyéb Hezbollah terrorista infrastruktúrát”. A haditengerészet elfogott egy, a Vörös-tenger térségéből Izrael felé közeledő lövedéket, és nyolc másik lövedék Libanonból nyílt területen ért földet – áll a közleményben.

A Hezbollah parancsnokságának helye az izraeli légicsapás után, amelyben meghalt Haszan Naszrallah.
photo_camera A Hezbollah parancsnokságának helye az izraeli légicsapás után, amelyben meghalt Haszan Naszrallah. Fotó: -/AFP

Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu kijelentette, történelmi fordulópontot jelent a Hezbollah vezetőjének likvidálása.

Kiemelt videóink