Fűrészt vittek ajándékba Pokorni Zoltánnak az utolsó munkanapjára, hogy fideszes kezeket vághasson le a visszavonulása után

POLITIKA
szeptember 30., 16:03

Ilyen az, amikor 14 évvel később is emlékszik valaki az ember kampányígéretére. Pokorni Zoltán 2010-ben, a Fidesz alelnökeként azt ígérte a választási kampány során, hogy a közpénzlopáson kapott fideszesekkel különösen szigorúan fog elbánni.

„Az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, le fogjuk vágni a kezét” – fogalmazott akkor.

Hétfőn, polgármesterként töltött utolsó munkanapján az ironikus politikai akcióikról ismert Keresztény Zoltánék ezt a fenti idézetet raktak ki a XII. kerületi önkormányzat épületének falára, mellé pedig egy fűrészt rögzítettek.

„A Fidesz 14 éve van hatalmon, megszámlálhatatlanul sok fideszes nyúlt bele a kasszába, tulajdonképpen már nem is maradt kassza, amibe bele lehetne nyúlni, de mégis mindegyiküknek megvan még a keze” – írta a Facebookon Keresztény az akció után.

A poszt szerint azért tettek ki egy valódi fűrészt is a falra, hogy Pokorni „nyugdíjas évei alatt elvégezhesse ezt a beígért munkát, és mindegyik párttársának levághassa a kezét, amelyik meglopta a közpénzt. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem tudunk olyan hosszú életet kívánni Pokorni Zoltánnak, hogy a sor végére érjen, de legalább kezdjük el.”

Kiemelt videóink