Farmerek lőhettek le, majd etethettek meg a disznókkal két nőt Dél-Afrikában

külföld
október 02., 12:31

A BBC beszámolója szerint 45 éves Maria Makgato és a 34 éves Lucia Ndlovu valószínűleg élelem után kutatott augusztusban Dél-Afrika északi Limpopo tartományában, egy farmon, amikor lelőtték őket.

photo_camera Fotó: MARCO LONGARI/AFP

Holttestüket a vádirat szerint később disznóknak adták, hogy megpróbálják eltüntetni a nyomokat. A bíróság egyelőre nem döntött arról, hogy a farmtulajdonost és alkalmazottait óvadék ellenében szabadlábra helyezzék-e a gyilkossági per előtt. Az eddigi tárgyalásokon tüntetők demonstráltak a bíróság előtt, követelve, hogy a gyanúsítottaktól tagadják meg az óvadék letételét.

Az egyik elhunyt testvére, Walter Mathole szerint az eset tovább súlyosbította a feketék és fehérek közti feszültséget Dél-Afrikában, ahol 30 évvel ezelőtt szűnt meg az apartheid rasszista rendszere.

Mathole a rendőrökkel volt, amikor a farmra értek, ő is látta a disznóólban a testvére holttestét, amit az állatok részben megettek. A két nő állítólag azért ment a farmra, hogy élelmiszert keressenek a nemrég lejárt vagy hamarosan lejáró termékekből álló szállítmányokból, amiket néha a farmon hagytak, hogy a disznóknak adják.

Kiemelt videóink