Ellenzéki helyzetkép: a momentumos Gelencsér szószegéssel vádolja a Momentum által is támogatott V. Naszályit, aki hazugsággal vádolja Gelencsért

belföld
október 02., 17:54

A júniusi önkormányzati választáson vereséget szenvedett az I. kerület addigi ellenzéki polgármestere, V. Naszályi Márta: a Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa, valamint a helyi Várunk Egyesület támogatásával indult politikus 3,46 százalékkal maradt el a fideszes Böröcz Lászlótól (44,99:41,53), de a 12 tagú testületben is sima, 8:4 arányú kormánypárti többség lesz.

Nem ígért túl sok izgalmat ezek fényében a budavári önkormányzat következő öt éve, de a momentumos Gelencsér Ferenc úgy érezhette, lehet még rontani az ellenzék helyzetén: szerdán egy Facebook-posztjában az ígérete megszegésével vádolta meg V. Naszályit.

Azt írta, hogy a volt polgármester, akire „nem csak a választók mondtak nemet, de a korábbi szövetségesei is”, tett egy ígéretet a választás előtt. Azt, hogy „amennyiben nem nyeri meg a választást, úgy nem veszi fel a listás mandátumát”, ehhez képest a kerületi önkormányzati csütörtöki alakuló ülésén mégis képviselői esküt tesz. Ezért azt üzente politikustársának, hogy aki nem tartja az adott szavát, „azt beárazzák a kollégái, majd a választók is”.

Az eredetileg Párbeszéd-politikus V. Naszályi az alábbi kommentben válaszolt a momentumos politikusnak:

Kérlek, Feri, ne hazudj! Te is tudod, hogy nem tettem ilyen igéretet.

Megjegyzi azt is, különös, hogy épp Gelencsér érzi azt, hogy az I. kerületi helyzetről moralizálnia kellene (mint egy másik hozzászóló felidézi, Gelencsér volt az, aki még az előző ciklusban az I. kerületi képviselőségről lemondott, hogy inkább parlamenti képviselő lehessen, a helyére kiírt időközit egy fideszes jelölt nyerte, amivel az ellenzéki pártokból álló koalíció elveszítette többségét a képviselő-testületben).

Kiemelt videóink