Korrupt rendőrök is segíthettek a Harrods szexuális ragadozó tulajdonosának

külföld
október 04., 16:45

Korrupt rendőröknek köszönhetően úszhatta meg Mohamed Al Fayed, hogy több beosztottját is zaklatta, volt, akit megerőszakolt, többeket szexuálisan bántalmazott. A Guardian cikke szerint egy nyomozótisztet azzal vádolnak, hogy rendszeresen fogadott el kenőpénzt Fayed kívánságainak teljesítéséért cserébe. Még egy harrodsos mobiltelefont is kapott, hogy az efféle ügyeket azon intézzék. Erről a luxusáruház egykori biztonsági főnöke beszélt a brit sajtónak.

Egy másik esetben egy magas rangú parancsnokról állítják, hogy nagy értékű Harrods-ajándékkosarakat kapott, „valahányszor különösen nagy segítséget nyújtott” Fayednek. Ő segíthetett a tavaly elhunyt luxusáruház-tulajdonosnak rendőrségi adatbázisokhoz hozzáférni.

Mohamed Al-Fayed
photo_camera Mohamed Al-Fayed Fotó: LEON NEAL/AFP

Hermina da Silvat, aki Fayed gyermekeire vigyázott, 1994-ben azért bocsátotta el Fayed, mert nem fogadta a közeledését. Még szexuális zaklatási ügyet is kilátásba helyezett, amikor furcsa módon lopással vádolták meg a rendőrök. Nem lett sem zaklatási, sem lopási ügy. A Scotland Yard szóvivője azt mondta, vizsgálják, hogy van-e nyomozni való a kollégáikkal szemben.

Száz nő állítja, hogy a tavaly, 94 éves korában meghalt Mohamed Al Fayed, a Harrods luxusáruház egykori tulajdonosa megerőszakolta vagy szexuálisan bántalmazta. A BBC oknyomozásából az is kiderült, hogy az áruház akkori vezetése nem avatkozott közbe, sőt, segített az elkövetőnek eltussolni a cselekedeteit.

Az Egyiptomban született Al Fayed az üzleti karrierjét odahaza a járókelőknek eladott szénsavas üdítőkkel kezdte. Üzletemberré válásában komoly szerepe volt a nővérének, aki egy dúsgazdag szaúdi fegyverkereskedőhöz ment feleségül, ezzel a testvére előtt egy új világ és hihetetlen lehetőség nyílt meg.

Az Egyesült Királyságba 1974-ben költözött, a Harrods irányítását 1985-ben vette át. A kilencvenes és kétezres években a brit közélet ismert figurája volt, rendszeresen hívták televíziós beszélgetős és szórakoztató műsorokba. Fia, Dodi a világtörténelem egyik leghírhedtebb autóbalesetében vesztette életét Diana hercegnével együtt 1997-ben Párizsban.