Lezárják a Rákóczi hidat szombaton a második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Budapest
október 04., 17:34

Jelentős közlekedési korlátozások lesznek a szombaton a Ferencvárosban talált második világháborús bomba hatástalanítása miatt, délelőtt 10 órától 16 óráig lezárják

a Duna-Vágóhíd utca-Soroksári út-Máriássy utca-Mester utca (Könyves Kálmán körút)-Külső Mester utca-Földváry utca által határolt területet, valamint a Koppány utcában található benzinkút magasságában a Dunáig határolt területet, a zárás magában foglalja a Rákóczi hidat teljes szélességében, valamint a Déli összekötő vasúti hidat is.

Egytonnás, második világháborús bomba került elő Ferencvárosban, a robbanóeszközt a helyszínen hatástalanítják szombaton- közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kedden. A Soroksári utat átszelő vasúti összekötő híd töltésének bontásakor bukkantak a munkások a robbanótestre.

photo_camera Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

A BKK tájékoztatása szerint

  • az 1-es villamos szombaton 10 és 12 óra között a Közvágóhíd H megállóhelyen nem áll meg. A dél-budai szakaszon 12 és 16 óra között nem közlekedik, a Mester utcától az 51-es villamos Mester utca/Ferenc körút végállomására közlekedik, a Közvágóhíd H és a Kelenföld vasútállomás M közötti megállóhelyeket nem érinti.
  • A 2-es és a 24-es villamosok várhatóan 10 és 12 óra között csak a Müpa - Nemzeti Színház H megállóhelyig szállíthatnak utasokat, és várhatóan 12 órától 16 óráig, rövidített útvonalon a Haller utca/Soroksári út megállóig közlekednek, nem érintik a Müpa - Nemzeti Színház H és a Közvágóhíd H megállókat.
  • Az 51A villamos várhatóan 10 órától 16 óráig módosított útvonalon, a Koppány utca helyett a Ferencváros vasútállomás - Málenkij Robot Emlékhely megállóhelyhez közlekedik. A
  • az 54-es, az 55-ös, a 223E és a 224-es autóbuszok várhatóan 10 és 16 óra között az Illatos út-Gubacsi út-Külső-Mester utca-Mester utca-Vágóhíd utca-Soroksári út-Boráros tér útvonalon közlekednek, a Beöthy utca, a Koppány utca és a Közvágóhíd H megállókat nem érintik.

Szombaton 12-16 óra között szünetel a vonatközlekedés Budapest-Kelenföld és Ferencváros között,

- közölte a Mávinform.

Kiemelt videóink