Lesz BKK-rendészet a fővárosban, a közgyűlés Karácsony módosításaival elfogadta Vitézy Dávid javaslatát

október 04., 13:04

Karácsony ellenkezése ellenére több fideszes módosító átment a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén

Most arról az előterjesztésről tárgyalnak, ami arról szól, hogy ha kell, akkor vegye át a főváros az Iványi vezette Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanellátó intézményeit.

A javaslatot Karácsony Gergely adta be, a Fidesz és a Tisza is módosítana a javaslaton. A Tisza szerint nem elég alaposan kidolgozott a javaslat, így csak pár hónapos felhatalmazást adnának ebben az ügyben.

Karácsony Gergely azzal érvelt, ez most csak egy elvi felhatalmazás, ha a konkrét fenntartóváltásról lesz szó, arról külön, részletes előterjesztés készül.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Most a fizetéseket állja a főváros, a költség nagyjából 400 millió forint. Viszont nagyon súlyos krízishez vezetne, ha az Oltalom kiesne az ellátásból.

A Fidesz szerint folyamatosan félreértik a módosítójukat, nem akarják kitenni a hajléktalanokat, csak azt akarják, hogy a főváros lépjen be fenntartóként. Most ugyanis nem fenntartható a rendszer.

A Tisza javaslatát leszavazták. Vitézy javaslatára a Fidesz módosítójáról tételesen szavaznak, és megszavazták azt a pontját, amely arról szól, hogy vegyék át a hajléktalanellátást. Karácsony ezt nem támogatta, mégis megszavazták.