Lesz BKK-rendészet a fővárosban, a közgyűlés Karácsony módosításaival elfogadta Vitézy Dávid javaslatát

október 04., 12:22

Szentkirályi szerint a hajléktalansághoz empátiával de rendpárti módon kell viszonyulni

A hajléktalansággal kapcsolatban adott be javaslatot Szentkirályi. A probléma azonnali megoldást kíván, de tisztában kellene lenni probléma méretével, hogy fel lehessen készülni a télre.

Úgyhogy arra kéri fel Karácsonyt, tegyen javaslatot, hogy kikkel és hogyan méri fel a hajléktalanságot.

Senkinek nem jó az a helyzet, ami van. "Empátiával de rendpárti módon kell ehhez a kérdéshez viszonyulni."

Karácsony szerint a felmérés már elindult, a hajléktalanok száma pedig az ismert adatok szerint nem nő. Kiss szerint 5500 emberről lehet szó. Kiss szerint pont csütörtökön indult el a nemzetközi kutatás erről Budapesten.

Gulyás szerint jó, ha van egy nemzetközi felmérés, de ennek Budapest fókuszúnak kellene lennie, ezért ragaszkodnak az előterjesztéshez. Böröcz szerint az I. kerületben több a hajléktalan, mint korábban.

Baranyi azt mondja, megütközéssel figyeli az előterjesztést és a vitát, az aggodalmat. "Ezeket a kérdéseket törvényben rendezték, bűncselekménynek minősítették a közterületen élést." Baranyi attól tart, hogy ennek az előterjesztésnek is valami ilyen célja lenne, úgyhogy ők nem támogatják.

Szentkirályi kérdezi, mit mérnek ebben a nemzetközi kutatásban. Ő úgy tudja, azzal csak a belvárost mérnék fel, és ez így nem elég. Kiss azt mondja, "keresztmetszeti kutatás", és folytatják a következő évben is.

Karácsony módosítót adott be hozzá, azt a Közgyűlés többsége támogatta, az eredeti előterjesztést is megszavazták.