Drogbanda gyilkolt meg brutálisan egy 15 éves fiút Marseille-ben

bűnügy
október 06., 17:05

A drogbandák gerjesztette erőszak miatt borzalmas gyilkosságnak esett áldozatul egy 15 éves fiú Marseille-ben – közölte Nicolas Bessone, a dél-franciaországi város főügyésze.

Bessone példátlan kegyetlenségről beszélt: a fiatalt legalább ötvenszer szúrták meg, majd felgyújtották. Az ügy egy további gyilkosságot is maga után vont egy 14 éves feltételezett elkövetővel.

Marseille Franciaország második legnagyobb, egyben egyik legszegényebb városa. A kábítószeres bűnözéssel kapcsolatba hozható erőszakcselekmények mindennaposak, néhány éve több banda is háborút folytat egymással a drogkereskedelem ellenőrzéséért. Bessone szerint az áldozatok és az elkövetők is egyre fiatalabbak.

Graffiti a La Castellane negyedben, Marseille-ben 2024. március 20-án.
photo_camera Graffiti a La Castellane negyedben, Marseille-ben 2024. március 20-án. Fotó: Nicolas Tucat/AFP

2000 euróért halt meg

A mostani gyilkossági ügyben a 15 éves áldozatot online fogadta fel egy 23 éves, börtönben ülő férfi. A fegyenc, aki magáról azt mondja, hogy a DZ Mafia néven ismert banda tagja, arra adott megbízást a tinédzsernek, hogy megfélemlítésképpen gyújtsa fel egyik riválisának bejáratát, amiért 2000 euró (800 ezer forint) jutalmat ígért, de az ügyészség szerint a fiatalt egy rivális banda tagjai megtalálták, majd kegyetlenül meggyilkolták.

50 ezer euróért ölt

Az erőszakcselekmény egy további élet kioltását is maga után vonta. A már említett fegyenc egy további fiatalt, ezúttal egy 14 évest fogadott fel, hogy bosszúból ölje meg a rivális Blacks banda egyik tagját. A rab 50 ezer eurót (20 millió forint) ígért a gyilkosságért. A 14 éves fiú egy olyan 36 éves családapát fogadott fel sofőrnek, akinek nem volt köze a kábítószerbűnözéshez, és amikor a férfi megtagadta, hogy várjon a fiúra, az pisztolyt rántott, és fejbe lőtte.

Az év eleje óta Marseille-ben eddig 17 embert gyilkoltak meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben, tavaly az áldozatok száma 49 volt. (MTI)

Kiemelt videóink