Megöltek egy polgármestert Mexikóban, majd a levágott fejét egy kisteherautó tetején fotózták

külföld
október 07., 08:17

Mindössze hat nappal a hivatalba lépése után gyilkolták meg Alejandro Arcost, a délnyugat-mexikói Chilpancingo város polgármesterét. A régió kormányzója. Evelyn Saldago nyilatkozatában megerősítette a gyilkosság hírét, és azt írta: a polgármester elvesztését egész Guerrero gyászolja, az eset felháborodással tölti el a helybelieket.

A hivatalos megerősítés azután született, hogy a WhatsApp üzenetküldő alkalmazáson olyan fotók keringtek, amelyeken egy levágott fej látható egy kisteherautó tetején. Bár a Reuters nem tudta független forrásból ellenőrizni a fotók hitelességét, minden bizonnyal Arcos feje volt az. A polgármester halála előtt mindössze három nappal az új városi önkormányzat titkárát, Francisco Tapiát is agyonlőtték.

„Fiatal és becsületes tisztviselők voltak, akik a közösségük fejlődésére törekedtek ” – írta Alejandro Moreno szenátor a közösségi médiában. Moreno, aki a mexikói PRI politikai párt vezetője, „a Guerreróban uralkodó kormányozhatatlan helyzetről” is írt a posztjában. Guerrero állam a drogkartellek tevékenysége által leginkább sújtott területek közé tartozik Mexikóban, a régióban tavaly mintegy 1890 gyilkosságot jegyeztek fel. A június 2-i mexikói választások előtt legalább hat közhivatalra pályázó jelöltet öltek meg az államban. (MTI)

Kiemelt videóink