Takarmánynövény-termesztésre hivatkozva vett újabb húszhektárnyi földet a Tiborcz család

gazdaság
október 07., 16:56

Takarmánynövények termesztésére vett újabb húszhektárnyi földet Bicske közelében a Tiborcz család, közölte ügyvédén keresztül Orbán Viktor vejének apja a hvg-vel.

Múlt héten írtuk meg, hogy augusztus-szeptemberben közel húsz hektárral gyarapodott, így összesen már legalább háromszáznegyven hektárnyi földet birtokol Bicske és Csabdi között a Tiborcz család: Tiborcz István és apja, Tiborcz Sándor legutóbb 19,6 hektárnyi szántót és erdőt vett Tükröspuszta környékén, mintegy hetvenötmillió forint értékben.

A szántók és erdők után a Tiborcz család uniós támogatásokat is kap, nem is keveset: a miniszterelnök veje tavaly százhatvanötmillió, 2020-ban kétszáztizenötmillió, Tiborcz Sándor 2021-ben pedig közel hétszázmillió forintot nyert erdősítés címszó alatt - bár Tiborcz István később a francia Le Monde-nak azt nyilatkozta, a „megváltozott gazdasági körülmények miatt” nem fogja felhasználni az elnyert támogatást.

„Az említett földvásárlás is a gazdaság további fejlesztéséhez kapcsolódik, az adásvétel transzparens módon, a jogszabályok betartásával történt, ahogyan Tiborcz Sándor gazdasági tevékenységét a jogszabályok által előírtaknak megfelelően végzi” - közölte Tiborcz ügyvédje a lappal.

Válaszukban kiemelték, hogy Tiborcz Sándor nem közszereplő, így „a nyilvános gazdasági tevékenységén kívül a személyét érintő információk nem publikusak”.

Címlapon: Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel. Fotó: botost/444