Állami kitüntetést kapott Kevin Roberts, a „trumpizmust intézményesítő” Heritage Foundation elnöke

POLITIKA
október 08., 10:34

Magas rangú magyar állami kitüntetést vehetett át Kevin Roberts, a Heritage Foundation elemzőközpont elnöke hétfőn Washingtonban a magyar-amerikai kapcsolatok erősítésében betöltött szerepéért, írja az MTI.

photo_camera Orbán Viktor és Kevin Roberts Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A konzervatív kutatóintézet vezetőjének Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke adta át a magyar köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést. Az elismerést Magyarország washingtoni nagykövetének kezdeményezésére ítélték oda.

A Heritage Foundationt 2021 óta vezető Roberts Orbán Viktorral igen jó viszonyt ápol. Az alapítvány márciusban panelbeszegetést is rendezett Washingtonban a magyar miniszterelnökkel.

Az egyik legbefolyásosabb republikánus think-thank szerepe Roberts szerint az, hogy „intézményesítse a trumpizmust”. Ennek részeként készítették el a Project 2025-öt, ami átmeneti tervet vázol fel a hatalom összpontosítására a végrehajtó hatalomban, a szövetségi ügynökségek felszámolására és a következő republikánus elnök számára alkalmazottak toborzására és kiválasztására, hogy – Roberts szavaival élve – szembeszálljanak a konzervatív hatalom ellenségeivel. Trump stábja korábban azt mondta, nincs köze a 887 oldalas munkaanyaghoz, „egyik csoport vagy egyén sem beszél Trump elnök vagy kampánya nevében”.

Kiemelt videóink