Vitályos Eszter távcsővel keresi a szárnyasokat egy belvárosi gangos házban

természet
október 08., 11:22

Vitályos Eszter a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület akciójára próbálta meg felhívni hétvégén a figyelmet igen sajátos módon, és arra kért, hogy:

„Számold a szárnyasokat!” Ennyi alapján elsőre talán mindenkinek az ugrik, hogy pulykákat, csirkéket, esetleg libákat kéne keresnie és számolnia. A szárnyas kifejezést ugyanis a magyar nyelvben általában az ehető madarakra szoktuk használni, nem pedig a cinkékre vagy egyéb, a városban/erdőben élő madarakra, mondjuk baglyokra, ahogy arra a posztindító emojival is próbált utalni a kormányszóvivő.

link Forrás

De legalább a folytatásból kiderült, hogy bejegyzése az Európai Madármegfigyelő Napokról szólt, amikor is országszerte több helyszínen is részt lehetett venni a madárszámlálásban.

Posztja végén azt írta, ehhez „nincs másra szükség csak egy távcsőre és kitartásra”. Utóbbiból Vitályosnak egészen biztosan kivételesen sokra volt szüksége, miután fotója szerint nagy valószínűséggel egy budapesti, belvárosi ház gangján állva, nadrágkosztümben próbálta meg levadászni távcsövével a baglyokat.

photo_camera Fotó: Vitályos Eszter/Facebook
photo_camera Fotó: Vitályos Eszter/Facebook

Hogy mennyire volt sikeres a gangon távcsövezés, arról sajnos nem számolt be azóta.