Zugló új polgármestere szerint politikai megrendelésre ürítették ki a városgazdálkodási céget az év első felében

Budapest
október 08., 20:47

Nagyon súlyos állapotok vannak a cégben, augusztus elejéig elköltötték az útkarbantartásra egész évben szánt összeg egészét, a zöldfelületek gondozására tervezett pénz 95 százalékát, mondta Zugló frissen hivatalba lépett vezetője a városgazdálkodási cégről, aminek menesztette vezetőjét. Rózsa András az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette:

„Azóta ott tartunk, hogy az egyenleg a zöld felületeknél mínusz 52 millió forint, az utaknál 185 millió forint mínuszban van, tehát többletfinanszírozást igényel.”

Érdekes esetként említette az útkarbantartási munkákat végző két vállalkozást: a cégekkel keretszerződést kötött az önkormányzat, amiben az áll, hogy a keretösszeg fölötti munkákat előzetesen jóvá kell hagyatni a városgazdálkodási céggel.

„Ezt nem tették meg, és 130 millió forinttal túllépték azt. Csak dolgoztak. Csak dolgoztak Csak dolgoztak. Szorgalmasan kátyúzgattak, és egyszer csak kiderült,”

- tette hozzá.

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy a túlköltések politikai megrendelésre történtek-e, azt válaszolta, hogy „szerintem volt politikai megrendelés, csak nem biztos, hogy H. Csaba oldaláról, egy másik Csabát sejtek a történet mögött.” A városgazdálkodási cég átvilágítását megkezdték, ha szükséges, akkor megteszik a jogi lépéseket.

Az önkormányzat kasszájában szerencsére maradt pénz, a városgazdálkodási cégnél nem ilyen jó a helyzet, ott biztos, hogy be kell segítenünk

– mondta.

Kiemelt videóink