A Sum 41 énekese szexuális zaklatással vádolja zenekara volt menedzserét

külföld
október 09., 06:20

Deryck Whibley, a Sum 41 énekese nemrég adta ki memoárját, amiben a BBC szerint arról ír, hogy a kanadai pop punkegyüttes volt menedzsere, Greig Nori éveken át molesztálta és szexuálisan zaklatta őt, már tinédzserkorától kezdve. Whibley azt írta, a történteket az együttes többi tagja előtt is évekig titkolta.

photo_camera Deryck Whibley Fotó: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP

A könyv szerint Greig Nori akkoriban a harmincas éveiben járt, egy kanadai indie zenekar frontembere volt, és egy koncert után találkozott Whibleyvel, akit aztán elkezdett mentorálni, később pedig együttese menedzsere lett.

Whibley visszaemlékezése szerint Nori egy este hirtelen megcsókolta őt a mosdóban egy buliban, ami meglepte és összezavarta az akkor 18 éves fiút, aki saját bevallása szerint extasy hatása alatt állt. Állítása szerint ezek után négy évig tartó szexuális kapcsolata volt Norival, aki kényszerítette erre. Whibley szerint Nori „erőltette” hogy „történjenek dolgok”, illetve egy idő után úgy árezte, „nyomást gyakorolnak” rá.

Az énekes azt állítja, miután véget ért a „fizikai kapcsolat”, Nori folytatta a „verbális és pszichológiai bántalmazást”. Whibley visszaemlékezésében arról is írt, hogy amikor beszélt erről volt feleségének, a szintén énekes Avril Lavigne-nek (2006 és 2009 között voltak házasok), az azt mondta, ez egyértelműen szexuális bántalmazás volt.

Nori 2005-ig volt az együttes menedzsere. Azt mondta, Whibley állításai hamisak, és közölte, hogy rágalmazás miatt ügyvédet fogadott.

A Sum 41 egyébként világkörüli turnéján van, az együttes tagjai úgy döntöttek, 28 év után abbahagyják.

Kiemelt videóink