Orbán szerint ez politikai intifáda volt, Magyar a szemébe mondta, hogy vége

október 09., 11:46

Daniel Freund: Itt az ideje, hogy európai elfogatóparancsot adjunk ki

„Kedves képviselők, diktátor úr!” – kezdte felszólalását Daniel Freund német zöldpárti politikus. „Az EP az európai demokrácia háza, autokraták ellensége, az ön ősellensége” – folytatta. Szerinte Orbán a legkorruptabb politikus, rengeteg pénzt lopnak, a legrosszabb, hogy az emberek figyelmét elterelik erről a kisebbségek elleni uszítással, a genderpropagandával és a békemisszióval. „Adja vissza a pénzünket, állítsuk le a lopást, itt az ideje, hogy európai elfogatóparancsot adjunk ki”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A német képviselőtől Schaller-Baross Ernő fideszes képviselő kérdezett: „Miért nem foglalkozik a zöld kormánnyal? Miért nem beszél arról, hogy az ellenőrizetlen migráció mit tesz Németországgal. Ön nem Európával foglalkozik, ön csak az én hazámmal foglalkozik, ebből elegünk van. Az ön pártjának támogatottsága egy számjegyű, menjen haza!” – mondta, mindezt németül. Freund válaszában azt mondta, az egyik fő feladatuk, hogy az EU-s pénzek végrehajtása megfeleljen a szabályoknak, a költségvetési végrehajtás pedig Magyarországon a legrosszabb.

Freund a magyar kormány egyik leghangosabb kritikusa. Ő kezdeményezte, hogy az Európai Parlament perelje be az Európai Bizottságot, amiért feloldotta a Magyarországnak járó uniós források egy részét.