Orbán szerint ez politikai intifáda volt, Magyar a szemébe mondta, hogy vége

  • Orbán Viktor az Európai Parlamentben ismertette a soros uniós elnökség programját.
  • Ursula von der Leyentől és a frakcióvezetőktől is kapott kemény kritikákat, szerinte politikai intifádát folytattak ellene.
  • Magyar Péter belpolitikai témákban támadta a miniszterelnököt, akinek azt üzente, „mindenki tudja, hogy vége van”.
  • A fideszes képviselők Magyart támadták felszólalásaikban.
  • Orbán is odaszólt Magyarnak záróbeszédében. Szerinte „nyilvánvalóan azért vette fel a mandátumát, hogy a mentelmi joga mögé bújjon”.
44 poszt
Időrend
október 09., 12:45

Három és fél óra után lett vége a vitának

Eléggé elhúzódott a vita. Ami 2011-ben még 2 és fél óra alatt lement, az most 3 és fél óráig tartott.

Benics Márk kollégámmal köszönjük a figyelmet, jó étvágyat kívánunk az ebédhez!

október 09., 12:44

Orbán Magyar Péterről: Nyilvánvalóan azért vette fel a mandátumát, hogy a mentelmi joga mögé bújjon

Orbán sajnálja, hogy a magyar képviselők belpolitikai témák tárgyává tennék a találkozót, a magyar demokrácia szerinte köszöni szépen, jól van. „Vérbő és erőteljes”.

Odaszólt Magyar Péternek, aki szerinte „nyilvánvalóan azért vette fel a mandátumát, hogy a mentelmi joga mögé bújjon”.

Kirívónak tartja, hogy a Tisza elnöke úgy kritizálja a kormányt, hogy közben eljárás folyik ellene. Zárásképpen Orbán azt mondta, a baloldalnak addig tart a demokrácia, amíg ők nyernek, a vita tapasztalata pedig, hogy Európát valójában az európai baloldaltól kell megvédeni. A Patrióták erre állva tapsoltak, a többiek pedig pfujoltak.

október 09., 12:37

Orbán: Sajnos a vita túllépett az ésszerűség és a tényszerűség határain

Szívesen vitázott volna jogállamiságról vagy korrupcióról, de ezt a propaganda nem tette lehetővé, mondta Orbán.

Ócska propaganda terepévé vált az ülés, mondta Orbán, hozzátéve, hogy megszokta a korrupcióval kapcsolatos vádakat, de ez nem több, mint baloldali propaganda.

Orbán visszaszólt Freudnak is, szerinte ő a legkorruptabb, mert Soros György fizeti, ennél nagyobb korrupciót ő még nem látott. Abszurdnak gondolja Salis képviselő felszólalását, aki szerinte vasrúddal vert embereket Budapesten. Dobrevnek azt mondta, amikor a férje miniszterelnök volt, Putyin ott ült a konyhában. A DK-s képviselő reagált erre, de nem lehetett érteni, hogy mit.

október 09., 12:28

A Bizottság alelnöke szerint Európa legnagyobb fegyvere az egység, minden elnökségnek ezt kell erősítenie

Von der Leyen elment, hogy Maros Sefcovic, az Európai Bizottság alelnöke beszél helyette.

Azt mondja, az EU-nak sok területen nagy szüksége van Magyarországra. Együtt kell szembenézni az Ukrajna és a migráció jelentette kihívásokkal. Sokan beszéltek itt a békéről, fontos elmondani, hogy az ukránok azok, akik a leginkább békét szeretnének. Egy olyan békéért kell küzdeni, ami tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

Sefcovic szerint Európa legnagyobb fegyvere az egység, ez a legnagyobb értékünk. Minden elnökség feladata, hogy ezt az egységet erősítse.

október 09., 12:20

László András: Orbán-Magyar vita helyett Magyar Péter Facebook-poszt válogatást kaptunk

László András fideszes EP-képviselő szerint a balliberális sajtó és Magyar Péter úgy harangozta be az eseményt, mintha ez lenne a nagy Orbán-Magyar-vita. Ehelyett egy Magyar Facebook-poszt best of válogatás lett belőle. Magyar a Hitler-beszédét azonban otthon hagyta. László szerint szégyellje magát Manfred Weber és a Néppárt is.

október 09., 12:18

Molnár Csaba Magyarország szégyenének nevezte Orbánt

Szórakoztató, hogy csak a szélsőjobboldali képviselők védték meg Orbánt, mondta Molnár Csaba DK-s képviselő. „Orbán úr, ön áruló, ön tolvaj, Magyarország szégyene, be sem szabadott volna önt engedni az épületbe”. Szerinte inkább arról kellene beszélni, hogy kétezer embercsempészt engedtek ki, és hogy a kormány kegyelmet adott K. Endrének.