Donald Trump akár a hadsereget is bevetné a választás napján

külföld
október 14., 09:46

Donald Trump elnökjelölt azt javasolja, hogy a választás napján vessék be a katonaságot az általa belső ellenségnek titulált személyek ellen. Szerinte nem a külföldi támadások miatt kell aggódni, hanem a „baloldali radikális őrültek” miatt.

„Szerintem a nagyobb probléma a belülről jövő emberekkel van. Vannak nagyon rossz embereink, vannak beteg embereink. Radikális baloldali őrültek” – mondta Donald Trump a Fox Newsnak adott interjújában.

Szerinte ezt a helyzetet nagyon könnyen lehetne kezelni, a Nemzetőrségnek vagy ha szükséges, a katonaságnak kellene fellépnie.

A demokraták szerint Trump azt sugallhja, hogy az amerikai honfitársaink rosszabb „ellenségek”, mint a külföldi ellenfelek. Ian Sams, a kampány vezető szóvivője szerint Trump már az „első napon” diktátor stílusban az alkotmány megszüntetésére szólít fel, és azt tervezi, hogy talpnyalókkal veszi körül magát, akik ellenőrizetlen, példátlan hatalmat adnak neki, ez minden amerikait riaszt, akit érdekel a szabadsága és biztonsága.

Trump egyébként az idei választások feddhetetlenségének megkérdőjelezése esetére is felkészült. Ha újra megnyerné a választást, akkor büntetőeljárással és „hosszú távú börtönbüntetéssel” fenyegeti azokat a választási tisztviselőket és politikai szereplőket, akik szerint csalás történhetett. Felvetette azt is, hogy felfegyverezné az igazságszolgáltatást, hogy szembeszálljon a politikai ellenfeleivel, ha a választók megválasztanák elnöknek. (CNN)