Újabb merényletet akadályozhattak meg Donald Trump nagygyűlése előtt

külföld
október 14., 06:31

A kaliforniai Coachellában tartóztattak le egy férfit a hatóságok egy órával Donald Trump nagygyűlése előtt, a 49 éves férfinél illegálisan volt egy sörétes puska és egy pisztoly, írja a BBC. Vem Miller gyanúsítottat egy biztonsági ellenőrzés során szúrták ki a hatóságok a Trump-rendezvény közelében.

Az amerikai titkosszolgálat és a helyi seriff is egyaránt úgy nyilatkozott, hogy a rendezvényen résztvevők és Trump sem volt veszélyben, utóbbi szimplán őrültnek nevezte a letartóztatott férfit, és lehetetlen bizonyítani, hogy egy Trump elleni merényletet tervezett volna. A szövetségi hatóságok azonban még vizsgálják az esetet, ennek végén dől el, ők vádat emelnek-e a férfi ellen.

Millert a helyi hatóságok fegyverrel való vétség vádjával gyanúsítják, de 5000 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Ennek ellenére meglehetősen zavaros a történet. A férfi által használt fekete terepjáró rendszáma hamis volt, egészen pontosan házi készítésű, az autóban pedig több névre szóló útlevelet és jogosítványt találtak az ellenőrzés során.

Miller saját bevallása szerint tagja a szélsőjobboldali Szuverén Polgárok csoportnak, amely nem hisz a kormányzatban és a kormányzati kontrollban, nem hiszi, hogy a törvények vonatkoznak rájuk. Állítása szerint a rendszám is erre a csoportra utal, a hatóságok azonban egyelőre nem tudták igazolni, hogy a férfi tényleg a csoport tagja lenne.