A rabok nemátalakító műtétjével és Biden szellemi állapotával próbálták megszorongatni Kamala Harrist a Fox Newsnál

külföld
október 17., 10:10

Először adott interjút a trumpista Fox Newsnak a demokraták elnökjelöltje, Kamala Harris. Az interjú 25 percig tartott, a műsorvezető és Harris egymás szavába vágtak, és többször kerültek összetűzésbe a transznemű foglyok, az illegális bevándorlás és Biden elnök mentális alkalmassága kapcsán. Az interjút Bret Baier készítette.

link Forrás

Az interjú a bevándorlás témájával kezdődött, a műsorvezető bejátszott egy videót egy anyáról, akinek a 12 éves lányát egy illegális bevándorló ölte meg. Baier azt kérdezte Harristől, hogy szerinte bocsánatot kell-e kérnie azoktól az amerikaiaktól, akiknek a családtagjukat egy illegális bevándorló ölte meg. Kamala Harris hangsúlyozta, hogy nagyon sajnálja az anyát a gyereke elvesztéséért, és ez egy tragikus ügy. Baier rákérdezett Kamala Harris egy 2019-ben hangoztatott állásfoglalására is, miszerint az illegális határátlépést dekriminalizálni kell. Az elnökjelölt most azt állította, hogy ezt alelnökként sem támogatta, és elnökként sem fogja.

Baier arról is kérdezte Harrist, hogy támogatni fogja-e a rabok adófizetők pénzéből történő nemátalakítását. Harris erre azt válaszolta, hogy ebben a kérdésben követni fogja a törvényt, majd hozzátette, hogy Trump elnöksége idején is biztosított volt ez a rabok számára, bár az igaz, hogy az ő hivatali ideje alatt nem került sor ilyen műtétre.

Amikor Harris 2019-ben a demokraták elnökjelöltjeként indult, egy polgárjogi csoport kérdőívén bejelölte azt a négyzetet, amely szerint elnökként felhasználná a hatáskörét annak biztosítására, hogy a börtönökben lévő transz rabok hozzáférjenek a nemátalakítással kapcsolatos kezelésekhez.

Baier ezután lejátszott egy interjúrészletet, amiben Harris azt mondja, hogy semmit sem változtatna a Biden-Harris kormány intézkedéseivel kapcsolatban.

„Hadd legyek teljesen világos, az én elnökségem nem lesz Joe Biden elnökségének folytatása” - mondta, ezzel eltávolítva magát Joe Biden jelenlegi elnöktől.

Harris viszont védelmébe vette Bident, amikor Baier azt kezdte el pedzegetni, hogy mikor vette észre először, hogy az elnök mentális állapota leromlott. Harris szerint Biden ítélőképessége és tapasztalata megvan ahhoz, hogy pontosan azt tegye, amit eddig is tett, tehát nagyon fontos döntéseket hozzon az amerikai nép nevében. (BBC)