Veszélyben a szülészet, az érsebészet és a gyerekosztály működése is a Keszthelyi Kórházban

Egészségügy
október 17., 19:45

Veszélyben látják a városi kórház jövőjét, ezért Keszthely önkormányzata egyeztetést az intézményről a Belügyminisztériummal, döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a képviselő-testület. A kórházvezetés szeptember végén jelezte az önkormányzatnak, hogy igényt tartanak a korábban felajánlott 15 millió forintos támogatásra. Az előző testületi ülésen döntöttek is a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás támogatásáról, a kórházvezetéstől mégsem kapnak egyértelmű válaszokat.

„Gyakorlatilag arra sem kaptunk választ, hogy november elsejétől az tud működni vagy nem. Hogyha átutaljuk ezt a támogatást, azt mire fordítják és arra sem kaptunk választ, hogy egyáltalán tudják-e a helyi vezetők, hogy két hét múlva lesz-e még szülészet-nőgyógyászat. Azt is meg kell mondanom, hogy az érsebészeti szakrendelés is szünetel tegnaptól és a gyerekosztály jövője is veszélybe került. Érsebészetre ezentúl Zalaegerszegre kell menni”

- tájékoztatta a képviselőket Dr. Tóth Gergely polgármester. A KeszthelyTV beszámolója szerint a városvezető hozzátette: állami feladat az intézmény fenntartása, de közös érdek, hogy megmaradjon a kórház Keszthelyen. Ezért egyeztetésre hívják Pintér Sándor belügyminisztert, az egészségügyi államtitkárt, az Országos Kórházi Főigazgatót és a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház vezetőjét.