18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Videóra vehették a Hamász-vezető utolsó perceit

háború
október 18., 14:37

Drónfelvételeket tett közzé az izraeli hadsereg, amin állításuk szerint a Hamász csütörtökön megölt politikai vezetője, Jahja Szinvár utolsó percei láthatók.

Szinvár a tavaly október hetedikei dél-izraeli merénylet egyik kitervelője volt, az izraeli védelmi erők tűzharcban ölték meg a Gázai övezet déli részén. A terrorszervezet élére júliusban nevezték ki Iszmail Haníje politikai vezető meggyilkolása után.

Figyelem: a videón látható képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak lehetnek, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

link Forrás

A videón egy sálakba burkolt ember látszik, aki összegörnyedve ül egy karosszéken egy lerombolt épületben. A képkockák szerint a férfi jobb karja súlyosan megsérült, másik karjával pedig egy botnak látszó tárgyat dob a felé haladó drón irányába - feltehetően azért, hogy eltalálja azt.

Irán és a Hezbollah közléseivel ellentétben a nyugati vezetők szerint Szinvár halálával akár be is fejeződhetne a háború, de Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint a támadásokat addig folytatják, amíg a Hamász által elrabolt izraeli túszok kiszabadítása meg nem történik. (Guardian)