Nem érik el a napi célokat sem a Trump-kampány Elon Musk által finanszírozott aktivistái

külföld
október 19., 15:44

Az Elon Musk által finanszírozott politikai akcióbizottság, amely Donald Trump volt amerikai elnök újraválasztását segítené elő, nehezen teljesíti a kitűzött célokat egyes csatatérállamokban. Eközben vizsgálják azokat az állításokat, amelyek szerint egyes aktivisták hazudtak az általuk megkeresett szavazók számáról – írja a Reuters.

Ezek a problémák pont a választás előtti utolsó két hétben jelentkeznek, amikor az America PAC igyekszik a republikánus jelölt mellé állítani a szavazókat. Négy, a csoport munkájában résztvevő személy is nyilatkozott a Reutersnek és egyöntetűen arról számoltak be, hogy a vezetők arra figyelmeztették őket, hogy nagyobb fokozatra kell kapcsolni, és még több potenciális szavazóval kell kapcsolatba lépni.

Alysia McMillan, a wisconsini PAC aktivistája szerint nemrég azt mondták a szervezők, hogy nem teljesítik a napi célokat, ami miatt jó esély van arra, hogy nem fogják elérni a választásig a 450 ezres célt. Nem világos ugyanakkor az sem, hogy eddig hány potenciális szavazót értek el a wisconsini kampány során.

McMillan attól tart, hogy ez a lemaradás végül a volt elnök győzelmébe kerülhet. „Ha nem vizsgálják meg időben a helyzetet, akkor ez az egész idő- és pénzpazarlás, és Trump győzelmét kockáztatják” – mondta.

Az egyik arizonai közvélemény-kutató vezetője szerint az ottani vezetők is hasonló problémával küzdenek. Három másik személy pedig arról számolt be a Reutersnek, hogy Chris Young, Elon Musk segítője nemrég Nevadába utazott, hogy ellenőrizze a munkát. A Reuters megkereste kérdéseivel Youngot, azonban a férfi nem válaszolt a megkeresésre.

Az America PAC csoport kampánya a személyes találkozókra épül és elsősorban a csatatérállamokra fókuszál. A munkát Elon Musk 75 millió dollárral támogatta.