Havi 1,1 millióért ad tanácsot Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője a fideszes polgármesternek

POLITIKA
október 21., 08:31

Tizenhét témakörben ad tanácsot Krieger Krisztina, Budapest XXII. kerületének fideszes egyéni önkormányzati képviselője a kerület fideszes polgármesternek, Karsay Ferencnek, havonta 1,1 millió forintos megbízási díjért – írja a hvg.hu.

Krieger a vagyonnyilatkozatában is feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos megbízási díjat, ami a több százezer forintos képviselői tiszteletdíjon felül kap. A lap azt írja, az önkormányzati képviselő további bruttó 326 ezer forintos bevétellel is rendelkezik, amelyet könyveléssel foglalkozó egyéni vállalkozásán keresztül kap.

photo_camera Karsay Ferenc és Németh Zsolt Fotó: HT

A lap megkereste Kriegert és Karsayt is, hogy nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy egy olyan egyéni képviselő ad megbízási díjért tanácsokat a polgármesternek, aki jelenleg is a helyi testület tagja. A XXII. kerületi polgármesteri hivataltól a hvg.hu kérdéseire kétmondatos reakció érkezett, de miután elküldték nekik a teljes cikket, nem járultak hozzá annak a közléshez arra hivatkozva, hogy az első körben csak kommunikációs tanácsadásra kérdeztek rá, majd az újbóli megkeresésükre érdemi választ már nem küldtek.

Perlai Zoltán, a képviselő-testület DK-s tagja a HVG-nek azt mondta, a következő hónapokban keresni fogják azokat a jogi lehetőségeket, amelyek segítségével ezt a szerintük nemcsak etikátlan, hanem jogszerűtlen pozíciót megszüntethetik.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy aktív képviselő adjon havi 1,1 millió forintért tanácsokat a saját polgármesterének. Krieger Krisztina az előző ciklusban elnöke volt a pénzügyi bizottságnak, alelnöke volt a környezet- és közrendvédelmi bizottságnak és tagja volt az oktatási bizottságnak is.”