Alkotmányos rend elleni szervezkedés miatt kezdeményezték egy férfi letartóztatását

bűnügy
október 22., 10:23

Államellenes bűncselekmény miatt indított eljárást az ügyészség egy férfi ellen. Azzal gyanúsítják, hogy az alkotmányos rend ellen szervezkedett, így a Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását.

A férfira egy külföldi társhatóság hívta fel a figyelmet. A jelzés alapján a magyarok nyomozni kezdtek, majd a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ közös műveletben elfogta a férfit.

A Fővárosi Főügyészség azért kezdeményezte a letartóztatást, mert a körülmények alapján valós a bűnismétlés veszélye, illetve a bizonyítást is megpróbálhatja befolyásolni a férfi. Az ügyben egyébként több gyanúsított is van.

A letartóztatás elrendeléséről kedden dönt a nyomozási bíró. Az alkotmányos rend elleni szervezkedés súlyos bűncselekménynek számít, ha bűnösnek találják, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphat a férfi.

A letartóztatás az október 23-ára tervezett fegyveres akcióval van összefüggésben. A kormány hétfőn erősítette meg, hogy az amerikai hírszerzés figyelmeztette őket, online csoportban beszélgető fiatalok védett személyeket érintő akcióra készültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.