Felmérések szerint az arab szavazók körében Trump hibahatáron belül vezet Harris előtt

külföld
október 23., 11:59

Donald Trump és Kamala Harris szinte fej-fej mellett vannak az arab szavazók körében is, írta az Arab News/YouGov új közvélemény-kutatása alapján a Semafor.

A felmérés szerint a megkérdezettek 45 százaléka mondta azt, hogy nagy valószínűséggel Trumpra szavazna, míg 43 százalékuk azt, hogy valószínűleg Harrisre adná le voksát.

Trump előnye a felmérés hibahatárán belül van. Az eredmények hasonlóak az Arab American Institute által október elején közzétett kutatáshoz, ami szerint Trumpnak 42 százalékos, Harrisnek pedig 41 százalékos támogatottsága van az arab szavazók körében.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A gázai konfliktussal kapcsolatban mindkét jelölt óvatosan nyilvánul meg. Kamala Harris óvatosan lavíroz a Biden-kormány tűzszüneti erőfeszítéseinek támogatása, Izrael önvédelemhez való jogának megerősítése és a palesztin áldozatok melletti kiállás között. Trump nagyrészt elkerülte a konkrétumokat azzal kapcsolatban, hogy elnökként hogyan közelítené meg a háborút, ehelyett azt állította, hogy az október 7-i támadás nem történt volna meg, ha ő lenne hivatalban.

A New York Times szerdai átlaga szerint a két jelölt között összesítésben két százalék a különbség a két jelölt között, Trump 47, Harris 49 százalékon áll. A választást eldöntő hét csatatérállam közül négyben Harris, háromban Trump vezet, de a különbségek minimálisak.