Román sajtó: Közel húszmilliárdos vásárlással toppanhat be Tiborcz István a román ingatlanpiacra

külföld
október 24., 19:00

16-20 milliárdért vásárolhatja meg a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Alapkezelő a bukaresti Equilibrium 1 irodaházat a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjétől, a svéd Skanskától, írja a 24.hu a román Cotidianul után. A lap értesülései szerint a felvásárlásról szóló tárgyalások a végső szakaszban vannak, és ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, Tiborcz egykettőre régiós szinten jelentős ingatlanpiaci befektetővé válna.

A román főváros üzleti negyedében található csúcskategóriás irodaház tizenkét emelettel és több mint húszezer négyzetméter bérelhető alapterülettel olyan nagyvállalatoknak szolgáltat helyiséget, mint a Signal Iduna, az Iron Mountain, a Secom Healthcare és a Newton.

A Gránit Alapkezelő az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdonában lévő Gránit Bank tulajdona. Ez azért érdekes, mert 2023-ban még a BDPST Capital Zrt. alá tartozott az akkor még Diófa néven futó alapkezelő, amely meglepő módon szintén Tiborcz István tulajdonában állt. Tiborcz azzal, hogy egyik érdekeltségéből eladott egy céget a másiknak, közel 4 milliárd forintos osztalékhoz jutott, írtuk a vásárlással foglalkozó cikkünkben.