Teherautó rohant egy emberekkel teli buszmegállóba Tel-Avivban

külföld
október 27., 13:08

Legalább 35-en megsérültek, amikor egy teherautó egy buszmegállóba hajtott Tel- Avivnál. A sebesültek közül tíz embernek súlyos az állapota. Az izraeli rendőrök a teherautó sofőrjét, egy izraeli arab férfit a helyszínen agyonlőtték, az esetet terrortámadásként kezelik.

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

Szemtanúk szerint a teherautó a járda felé hajtott, hogy elüsse a buszmegállóban álló katonákat - a közelben van az izraeli hadsereg hírszerzésének kiképzőbázisa. Másodpercekkel azelőtt, hogy a tömegbe csapódott volna, egy megállóban álló buszba ütközött. A legtöbb sebesült a busz utasai közül került ki, de a megállóban állók közül is több embert elütött, néhányan a teherautó alá szorultak. A sebesültek többsége idős civil, többen a hírszerző bázis látogatközpontjából jöttek.

Egy szemtanú szerint az ütközésnél a teherautó vezetője is megsebesült, de amikor rendőrök közeledtek hozzá, rájuk támadt, akik ekkor lelőtték. A sofőr ismerőse a Haaretz című izraeli lapnak erősen kételkedett abban, hogy valóban terrortámadásról lenne szó, szerinte a teherautó vezetőjétől mindenfajta politikától és a nacionalizmustól is távol állt, ellenben szeretett sokat ivott.