Január 12-én lesz az időközi választás Dombóváron

belföld
október 28., 11:32

Október közepén halt meg Potápi Árpád János dombóvári parlamenti képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A halálával megüresedett egyéni képviselői mandátumért Tolna megye 2. számú egyéni választókerületében január 12-én lesz időközi választás, legalábbis a területi választási bizottság ezt javasolta az országosnak.

Ha az NVB elfogadja a javaslatot, akkor november 23-án indulhat a hivatalos kampányidőszak, és az ajánlásokat legkésőbb december 6-án kell leadni a helyi választási bizottságnak, írja a Telex. A terep nagyon nehéz egy ellenzéki jelöltnek, Potápi 1998 óta volt a párt országgyűlési képviselője – vagyis majdnem 27 év után választanak itt új képviselőt –, közben 2002-től 2014-ig Bonyhád polgármestere is. A 2022-es választáson 62,44 százalékot kapott, ami több mint 3 százalékkal volt magasabb a Fidesz-listára adott szavazatoknál.

Az időközi nagy kérdése, hogy Magyar Péter pártjának lesz-e jelöltje. Magyar október 23-án a Hvg-nek azt mondta erről: „várjunk legalább egy hetet, tíz napot. Szerintem így ildomos. Sok idő van még a választásig. Több szempontot fogunk mérlegelni, azt elhiheti”.