Kereskedelmi háború, adókedvezmény helyett migránsok és a minden korábbinál gonoszabb Brüsszel – ezek a legújabb nemzeti konzultáció kérdései

belföld
október 28., 08:52

Sajtótörténeti bravúrt végrehajtva a Magyar Nemzet megszerezte a legújabb, 11. nemzeti konzultáció 11 kérdését, „először nálunk olvashatnak részletesen a tizenegy témakörről”, írják érthető büszkeséggel, hiszen megmutatták: lehet ebben az országban oknyomozni, csak jól kell csinálni.

A kérdéssor lényegéről már mindent tudhattunk, de a konkrét kérdéseket olvasva érdekes egyvelegét kapjuk a nyilvánvalókapitánykodásnak, a ködszurkálásnak, a szellemekkel és mindenkivel harcolásnak, a hazugságnak, a minden eddiginél sötétebb brüsszelezésnek és az értelmetlenségnek. A Kutyapárt pedig, ha már nem lenne, forogna a sírjában, hiszen néhány kérdéssel megközelítette a kormányzati agytröszt a legyen minden jobb magasságait.

1. Gazdasági semlegesség

A kérdés felvezetése szerint Brüsszel (a gonosz) kereskedelmi háborút indított a keleti országok, elsősorban Kína és Oroszország ellen.

Mi legyen? „Gazdasági semlegességre van szükség”, vagy „a kereskedelmi háború indokolt, Magyarországnak is csatlakoznia kell”?

2. Új gazdaságpolitika

Brüsszel (a gonosz) azt mondja (valójában nem mondja), hogy minden fontos kérdésben követnünk kell az EU-t. A kormány szerint csak a hasznos és észszerű dolgokat kell átvenni, saját utunkat kell járni kelet és nyugat között.

Mi legyen? „Magyarországnak a saját útját kell járnia”, vagy „Minden kérdésben követni kell Brüsszelt, és csak a nyugati mintákat szabad átvenni a gazdaságba”?

3. Kis- és középvállalatok támogatása

Brüsszel- után multiellenesség: a multinacionális cégek extraprofitot akarnak és a helyi kisvállalkozásokat kiszorítani, a magyar kormány bezzeg hangos!

Mi legyen? Kell tőkejuttatás a magyar kkv-knak, vagy sem?

4. Multicégek rendszabályozása

Brüsszel- és multiellenesség kéz a kézben: a bevezető szerint Brüsszel (a gonosz) ellenzi (valójában nem ellenzi), hogy a kormány fellép a multik ellen, de a kormány bezzeg, munkálkodik a cimbalmos!

Mi legyen? „Szükség van az erejükkel visszaélő multik megbüntetésére”, vagy „Magyarországnak el kell fogadnia a brüsszeli szabályokat”?

5. Béremelési program

Legyen mindenkinek jobb, csapó egy. Avagy

Mi legyen? Magyarok, akartok többet keresni? Avatkozzon be ebbe a kormány is, vagy a csúf, gonosz vállalatok saját maguk dönthessenek a bérekről?

6. Munkáshitel fiataloknak

Legyen mindenkinek jobb, csapó kettő. A kormány bevezetője szerint „Vannak, akik azt gondolják, hogy nincs szükség újabb hitelprogramra a fiatalok számára” (kik azok?). De a kormány bezzeg, a legények kurjongatnak.

Mi legyen? Szükség van a fiataloknak szóló munkáshitelre, vagy elég a Diákhitel?

7. Lakhatás támogatása

Legyen mindenkinek jobb, csapó három. „Vannak, akik szerint a dolgozók lakhatásának támogatása a cégek saját érdeke” (kik azok?), de a kormány bezzeg, szinte reng belé az ablak. És még a Szép-kártyát is bevonnák lakásfelújítási célokra.

Mi legyen? A kormány adókedvezménnyel támogassa, hogy a cégek hozzájárulhassanak az alkalmazottak lakbéréhez és Szép-kártyát lakásfelújításra is lehessen költeni, vagy a kormány ne nyújtson segítséget?

8. Fiatalok lakhatásának támogatása

Legyen mindenkinek jobb, csapó négy. „Vannak, akik szerint a CSOK Plusz programon túl nincs szükség újabb, a fiatalok lakhatását segítő intézkedésekre” (kik azok?). A kormány bezzeg, kocsmárosné, aranyvirág!

Mi legyen? Szükségük van új kollégiumokra és 5 százalékos kamatozású lakáshitelre a fiataloknak, vagy elég a CSOK Plusz?

9. Tizenharmadik havi nyugdíj

Végre visszatért Doktor Ursula von Genya: Brüsszel (a gonosz) azt követeli, hogy szüntessük meg a 13. havi nyugdíjat, a kormány bezzeg, eltáncolom a pénzemet!

Mi legyen? Szükség van a tizenharmadik havi nyugdíj állandósítására, vagy nincs rá szükség?

10. Családi adókedvezmény

Európa súlyos népesedési válságban van, amit Brüsszel migrációval akar megoldani az európai családok támogatása helyett. A magyar kormány bezzeg, ha mindjárt az ingemért is!

Mi legyen? Szükség van a gyermekek után járó adókedvezmények megduplázására vagy inkább a migrációt kellene támogatni?

11. A migrációs büntetés elutasítása

A bevezető szerint az Európai Bíróság azért büntette napi egymillió euróra Magyarországot, „mert nem nyitja meg a határait a bevándorlók előtt” (valójában azért, mert megsértettük az uniós jog szabályait, többek között a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszatérésére vonatkozó eljárások során). A kormány bezzeg, csak azért is, szerinte Brüsszelnek el kellene fogadni, amit a magyar kormány akar.

Mi legyen? „Felháborító a büntetés, és Magyarországnak joga van kimaradni a bevándorlók befogadásából és elosztásából”, vagy „Magyarországnak is el kell fogadnia a brüsszeli migrációs politikát”?