Alapelveink

A 444 célja minél pontosabban tudósítani Magyarország és a világ híreiről. Szándékunk az igazság bemutatása, legyen szó szövegről, képről, videóról vagy más típusú tartalomról. A 444 elkötelezett a demokratikus társadalmi működés alapértékei mellett, független a politikai és kereskedelmi befolyástól, támogatja a véleménynyilvánítás szabadságát, az újságírók jogát a megfélemlítés nélkül munkavégzéshez. A 444 elkötelezett a munkatársai és forrásai védelme mellett. A 444 elutasítja a faji, nemi, nemzeti, vallási és szexuális diszkriminációt.

Szerkesztőségi irányelvek

  1. A 444 újságírói törekszenek a pontos tudósításra.

  2. A 444 újságírói függetlenek az előítélettől és a külső befolyástól, nem kényszeríthetők olyan feladat elvégzésére, amely ellenkezik a meggyőződésükkel.

  3. A 444 újságírói védik a forrásaikat

  4. A 444 újságírói tiszteletben tartják az ártatlanság vélelmét.

  5. A 444 újságíróinak feladata az igazság feltárása, nem pedig az, hogy passzívan beszámoljanak az eléjük kerülő információkról. Elvárható tőlük a források és az eléjük tárt tények megkérdőjelezése.

  6. A 444 fotósai és operatőrei nem hamisítják meg az általuk készített képeket, az újságírók nem másítják meg a nekik nyilatkozók mondatait.

  7. A 444 újságírói törekszenek az információforrásaik minél pontosabb azonosítására.

  8. A 444 újságírói kellő körültekintéssel járnak el, ha áldozatokkal vagy hozzátartózóikkal kerülnek kapcsolatba munkájuk során.

  9. A 444 újságíróinak kötelező magukat ekként azonosítani, a megtévesztés csak rendkívül indokolt esetben, a szerkesztőség vezetőségének jóváhagyásával lehetséges.

  10. A 444 újságírói az általuk megszerezett információt nem használják fel személyes előnyükre, a pozíciójukat haszonszerzésre. A 444 nem fizet a forrásainak.