Archívum

2020. február 18.

Osman Kavala török üzletembert és aktivistát felmentették a vádak alól, erre egy másik ügyben adtak ki ellene elfogatóparancsot

Egy isztambuli bíróság a 2013-as Gezi parki tüntetések finanszírozásával és koordinálásával kapcsolatos perben bizonyíték hiányában minden vádpontban felmentette, pár órára rá egy, a 2016-os törökországi katonai puccskísérlettel kapcsolatos nyomozás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot.

A Széll Kálmán téren félpályás útlezárással tiltakoztak a NAT ellen

Délután a Széll Kálmán téren pár tucatnyian – rendőri biztosítás mellett, kb. 15 percre – félpályás útlezárással tiltakoztak a módosított Nemzeti alaptanterv bevezetése ellen. A tüntetők verseket szavaltak, és többek között „Ne hagyd ki a szakmát a NAT-ból!” és „A tanár nem NATár!” feliratú táblázat tartottak – írta meg a HVG.

Attól tartanak, a megkínzott és meggyilkolt olasz diák sorsára jut az Egyiptomban fogva tartott emberi jogi aktivista

Patric Zakit február elején vették őrizetbe Kairóban, azzal vádolják, álhíreket terjeszt az interneten Egyiptomról. Az olaszok attól tartanak, a Bolognai Egyetem vendéghallgatóját ugyanúgy tüntetik el a hatóságok, mint négy évvel ezelőtt Giulio Regenit, akinek az ügyében máig nem szolgáltattak igazságot.

2020. február 17.
Tovább a múltba