Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Hiába jár jól a Fradi, az edzőjük nem érti az MLSZ-t

nb1
2020 február 14., péntek 13:10

Múlt héten beszámoltunk arról a meglepő hírről, hogy az eddig a légiósok játékperceinek visszaszorításáért küzdő Magyar Labdarúgó Szövetség a következő szezontól nem korlátozza a külföldi focisták szerződtetését.  

Nemcsak számunkra volt meglepő, Szerhij Rebrov, a Fradi edzője sem éri a szövetség döntését. Annak ellenére, hogy éppen a Fradi és a Fehérvár számára kedvező a légióskorlátozás eltörlése, információnk szerint lobbiztak is annak eltörléséért.  

Rebrov a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta

„Azzal együtt, hogy az MLSZ minden döntését elfogadom és tiszteletben tartom, kicsit meglepett ez az újítás. A Ferencváros és a Mol Fehérvár azért küzd, hogy megnyerje a bajnokságot, és utána a nemzetközi porondon is megállja a helyét. A célok eléréséhez muszáj körülnéznünk a piacon, keresni azokat a játékosokat, akik jobbak az azonos poszton szereplő magyaroknál. Hosszú távon viszont minden együttesnek az a célja, hogy a legjobb magyar játékosok szerepeljenek az NB I-ben. Nem tudom, igazam van-e, de szerintem az itteni szurkolók inkább a magyar játékosokat és az akadémiákról kikerülő tehetségeket szeretnék látni, nem a légiósokat. Ha Dinamo Kijev-meccset néznék, nekem sem tetszene, ha egyetlen ukrán futballista sem kapna helyet a kezdőben. Ezzel a döntéssel az erősebb magyar csapatoknak kedveztek, mert a kisebb egyesületek eddig sem támaszkodtak annyira a légiósokra”.  

Decemberben Orosz Pál, a Fradi felnőtt csapatát működtető cég vezérigazgatója nyilatkozta azt, hogy magyar játékosokkal nem tudnának nemzetközi eredményeket elérni.  

A 444 fociblogját itt tudod követni: