Miközben az ország lakóit az otthonmaradásra biztatják, a Fradi focistái már a múlt héten újrakezdték az edzéseket

magyar foci
2020 április 06., 15:13
comments 50

Úgy tudjuk, hogy a Ferencváros focistái minimum múlt szerdán újrakezdték az edzéseiket.

Ma írt cikket arról a Nemzeti Sport, az újrakezdés konkrét időpontjának megjelölése nélkül, hogy a Fradi megint edz, egy olyan tévés beszélgetést ismertetve, amit még múlt pénteken készített a közszolgálati M4 Sport Hajnal Tamással, a Fradi sportmenedzserével.

Hajnal azzal magyarázta a döntést, hogy bár “jó példát mutatva mindenféle kockázatot” ki szeretnének zárni, “felelősséggel tartoznak a klubnak is”, bármit is jelentsen ez.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy heti háromszor tartanak edzést a játékosoknak, maximum hatos csoportokban.

“Mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a testhőmérsékletüket. A játékosok otthon öltöznek, onnan érkeznek meg az ötven-hatvan perces edzésre”. - mesélt Hajnal a részletekről. Bár a koronavírus új betegség és naponta derülnek ki újdonságok róla, arról lényegében hosszú hetek óta konszenzus van, hogy lázmentes, semmiféle tünetet nem mutató emberek ugyanúgy terjeszthetik a fertőzést, mint a szimptómákat mutatók.

A Nemzeti Sport nem talált más olyan magyar csapatot, ami a jelen körülmények között edzene.

A Ferencvárostól lemaradva ma, vagyis hétfőn egyébként több német Bundesliga-csapat - a Bayern München, a Wolfsburg, a Padernborn és a Mönchengladbach - szintén újrakezdte az edzéseket - jelentette a BBC. Kis csoportokban, testi érintkezés nélkül, elvileg a biztonságos távolságot megtartva folyik a munka a németeknél - állítják az érintettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.