Szigorít az MLSZ: a csapatok csak egy meccsre kérhetnek halasztást a koronavírus miatt

2020 augusztus 26., szerda 18:23
2

„Az MLSZ fokozza a védekezést a járvánnyal szemben” - kezdi a Labdarúgó Szövetség azt a közleményét, amit a szerdai elnökségi ülése után adott ki. Nem arról van szó, hogy nézők mégsem mehetnek meccsre, hanem arról, hogy mostantól a koronavírusra hivatkozva csak egy meccset halaszthatnak el a csapatok. (A Puskás Akadémia ebben a szezonban kettőből két meccset halasztott el, mert több játékos is fertőzött lett, de a holnapi meccsüket elvileg lejátsszák az Európa-liga selejtezőjében. A Honvédban is találtak ma két koronavírusos játékost.)

Az MLSZ döntött arról is, hogy az NBI-ben és a Magyar Kupában résztvevő csapatok kereteinek és stábjainak tagjai kötelesek minden mérkőzés előtt három nappal PCR-tesztelésen részt venni, és az eredményekről az MLSZ-t tájékoztatni. A szabályozás meghatározza a tesztelésbe bevont célcsoportot, melynek az NB III-as fiókcsapatok játékosai is tagjai. Továbbá az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt