Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Ezután a két szurkolótábor tagjai a pályán kölcsönösen testszerte bántalmazták egymást

2020 október 1., csütörtök 8:19

Ahhoz képest, hogy egy unalmas februári felkészülési meccs volt az akkor harmadosztályú Pécs és a horvát Cibalia között, magyar pályán ritkán látható nagy verekedés lett belőle a szurkolók között.

A Pécsi Járási Ügyészség ma jelentette be, hogy csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt 16 személlyel szemben emelt vádat az összecsapás miatt.

Mint írják, a Cibaliát mintegy 50 horvát szurkoló is elkísérte, akik a pálya mellett a biztonsági személyzet által kijelölt kordon mögött szurkoltak csapatuknak, és zászlókat helyeztek el a pálya mellett.

A mérkőzésre legalább ugyanilyen létszámban érkeztek pécsi szurkolók is.

A meccs közben a két szurkolótábor egymásnak üzengetett, majd mindkét tábor bement a pályára.

A biztonsági személyzet ekkor a horvát szurkolókat visszaküldte, azonban az egyik pécsi néző egy sörösüveget a horvát szurkolók felé dobott. Ezt követően a pécsi szurkolók megindultak a horvát drukkerek irányába, melynek során köveket, fadarabokat dobáltak. Mindezt látva, az ellentábor a pálya melletti kerítést megbontotta és azokkal indultak a pécsi nézők felé.

„Ezután a két szurkolótábor tagjai a pályán kölcsönösen testszerte bántalmazták egymást”

- írja az ügyészség.

Egy idő után a pécsi szurkolók látva az ellenfél létszámfölényét, elhagyták a sportpályát, majd a horvát nézők is visszamentek a szurkolóknak kijelölt területre.

Amellett, hogy az ügyészség 16 személy ellen részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, részben csoportosan elkövetett rendbontás bűntette miatt vádat emelt, további 40 gyanúsítottat megrovásban részesített.

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától.