Dárdai Palkó Berlinből Fehérvárra igazolt

2021 január 6., szerda 9:02
31

Fehérváron focizik tovább Dárdai Palkó, az egykori játékos és szövetségi kapitány Dárdai Pál 21 éves fia.

Az ifjabb Dárdai Németországban nevelkedett, 2017-ben lett a Hertha Berlin felnőtt keretének tagja, ahol édesapja is hosszú ideig játszott, majd edzősködött. Az ő vezetésével mutatkozott be a nagy csapatban. Dárdai Palkó már a német U20-as válogatottban is bemutatkozott.

Azt mondta, voltak ajánlatai Ausztriából és Hollandiából is, de mindenképp a Vidiben akarta folytatni. „Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét.”

Dárdai Pál becseréli a fiát egy nemzetközi kupameccsen, 2017-ben Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Megszólalt az idősebb Dárdai is:

„Sok helyről volt megkeresése, például Hollandiából is, és mivel szerintem neki nagyon fekszik a holland stílus, ezért ha a véleményemre lett volna kíváncsi, akkor talán ezt a holland vonalat ajánlottam volna neki. Ő azonban már tavaly nyáron azt mondta nekem, hogy nagyon szívesen futballozna a Vidiben.”Ettől függetlenül nem aggódik, szerinte ha valaki szorgalmas, a Vidiben is jól lehet fejlődni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt