Zokogva ünnepelte az Atleticóval megnyert bajnokságot a Barcelonától elküldött Luis Suarez

Spanyolország
2021 május 22., 19:41
comments 23

Az utolsó percekig izgalmas végjátékot hozott a spanyol bajnokság. A forduló előtt az Atletico Madrid vezetett két ponttal a Real Madrid előtt, a Barcelona már kiszállt a versenyből. Az Atletico az utolsó előtti Valladolidhoz látogatott, győzelemmel biztosan bajnok. Csakhogy a hazaiak szerezték meg a vezetést a 18. percben, nem volt igazán veszélyes az Atletico a második félidő közepéig.

Igaz, közben a Villarrealt fogadó Real Madrid is hátrányba került a 20. percben, a kettős vereség az Atleticónak kedvezett volna. Az pláne, hogy az 57. percben Correa megszerezte a vezetést az Atleticónak, sőt, 10 perccel később Luis Suarez elcsípett egy rossz passzt, elvitte a 16-osig, onnan pedig belőtte a kapus mellett.

link Forrás

Úgy tűnt, hogy minden eldőlt, de a Real előbb egyenlített Benzema góljával a 87. percben, majd Modric a 92. percben fordított. Ha a Valladolid kiegyenlít a másik meccsen az Atletico ellen, akkor a Real lett volna a bajnok. A 90. percben meg is volt a ziccerük, de Guardiola kihagyta.

Így aztán hat év után az Atletico lett ismét a spanyol bajnok. Köszönhetően a Barcelonától hat év után elküldött Suarez 21 góljának is. Külön bravúr, hogy a katalánok a riválisuknak adták el a túl öregnek minősített csatárt.

A 34 éves támadó a meccs utáni interjúban szinte sírva fel is emlegette, hogy a Barcelona már nem számított rá, de az Atletcio megadta neki a lehetőséget, és be tudta bizonyítani, hogy kár volt leírni őt.

Suarezben olyan érzelmek dúltak, hogy az ünneplés csendesebb időszakában, amikor a játékosok a hozzátartozóikkal beszélgettek telefonon a zárt stadionban, hogy nem bírta visszatartani a zokogását.

link Forrás

Nem sokáig nem tartott ez a pillanat, már a zárt stadionban elkezdtek ünnepelni a játékosok, feldobálták az edzőjüket, Diego Simeonét, akit aztán le is ejtettek.

link Forrás

Madridban pedig tömegek özönlöttek az utcára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.