A 22. tizenegyessel dőlt el az Európa-liga döntője

európa-liga
2021 május 26., 22:53
comments 10

Ami 120 perc alatt történt az Európa-liga döntőjében, az felejthető, ami utána, az már emlékezetesebb.

A 40 ezres gdanski stadionban voltak nézők, de csak minden negyedik széken ülhettek. Őrült hajtást nem láthattak. A Manchester United és a Villarreal is döbbenetes mennyiségű hibával játszott, elképesztően sok volt a rossz passz és nagyon unalmas, lassú, ötlettelen volt a játék.

A spanyol bajnokság góllövőlistájának második helyezettje, Gerard Moreno a 30. percben szerezte meg a vezetést a spanyoloknak, a Manchester Edinson Cavani révén az 55. percben egyenlített. Ezen kívül volt még egy óriási ziccer, amit Rashford kihagyott, és akkor össze is foglaltuk a kétórás játékidőben történteket. 120 perc alatt összesen három kaput eltaláló lövés volt, abból két gól, ez a statisztika nem ígért semmi jót a büntetőkre.

De a 11-eseknél hirtelen hihetetlenül pontossá váltak a játékosok, senki nem hibázott, csak jöttek az újabb párok. Lepörgették az összes mezőnyjátékost, mindenki belőtte a maga 11-esét. A 20. büntető után jöttek a kapusok. A Villarreal kapusa, Gerónimo Rulli olyan erővel lőtte, zúdította a kapuba a labdát a felső sarokba, mintha kirúgást végzett volna el. A manchesteri De Gea finomabb, de rosszabb megoldást választott, ez volt a 22-ből az egyetlen 11-es, ami kimaradt.

link Forrás

A Villarreal először nyerte meg az Európa-ligát, az őket irányító Unai Emerynek ez volt a negyedik El-győzeleme. Az edző 2014-2016 között zsinórban háromszor nyert a Sevillával.

Villarreal-Manchester United 1-1 (tizenegyesek: 11-10)

Villarreal:Rulli – Foyth (Gaspar, 88.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Moreno, 88.) – Pino (Alcácer, 77.), Parejo, Capoué (Raba, 120+3.), Trigueros (Moi Gómez, 77.) – Gerard Moreno, Bacca (Coquelin, 60.).
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka (Telles, 120+3.), Bailly (Tuanzebe, 116.), Lindelöf, Shaw – Greenwood (Fred, 100.), McTominay (Mata, 120+3.), Pogba (James, 116.), Fernandes – Rashford, Cavani.
Gólszerző: Moreno (29.), ill. Cavani (55.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.