Koronavírus-számok Magyarországon 9/22/2021
Elhunytak + 2 Σ 30 143
Kórházban + 5 Σ 406
Fertőzöttek + 501 Σ 819 021
Tesztek + 14 118 Σ 6 829 896
Oltottak + 3 407 Σ 5 865 865
A legújabb trendek

A horvát belügyminiszter szerint kockázatosak a tömeges meccsnézések

június 12., szombat 16:43
Normál esetben valahogy így festene Zágráb főtere a horvát meccsek alatt. Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

"Ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a tereken, mert kockázatos" - figyelmeztette a horvát szurkolókat Davor Božinović horvát belügyminiszter, az ország járványügyi válságstábjának vezetője a tegnap kezdődött labdarúgó Eb-re tekintettel. Bár a nemzetközi sajtó nem számol különösebben a vébéezüstérmes horvát csapattal, otthon nagyok velük szemben az elvárások.

Božinović szombaton mindenkit emlékeztetett rá, hogy a hatályos járványügyi szabályok száz főben korlátozzák a nyilvános rendezvényeket, a vendéglátóhelyek teraszaira pedig külön szabályok vonatkoznak. Egyetlen enyhítésként a teraszok nyitvatartási idejét hosszabbították meg este tizenegyről éjfélre.

Horvátországban amúgy védettségi igazolvány nélkül is látogathatók sport- és kulturális rendezvények, ám amennyiben ezek szervezői nem követelik meg az igazolást, akkor nagyon szigorú szabályokat kell betartaniuk: kötelező a távolságtartás, és négy négyzetméterenként legfeljebb egy vendéget fogadhatnak csak.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 401 647-en kaptak védőoltást, közülük 685 510-nek már a második adag vakcinát is beadták. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt