A müncheni városvezetés is szeretné, ha szivárványos stadionban fogadnák a magyar válogatottat

2021 június 20., vasárnap 5:15

Eddig közel 60 ezren írták alá a petíciót, ami azt szeretné elérni, hogy szivárványszínűre világítsák ki a müncheni Allianz Arenát szerdán, amikor a német válogatott Magyarországot fogadja az Európa-bajnokságon. A kezdeményezők a napokban elfogadott homofób törvény ellen tiltakoznának így.

Az ötletet a városi tanács összes frakciója támogatja, Dieter Reiter polgármester pedig azt ígérte, a hét elején megkeresi az UEFA-t és a Német Labdarúgó Szövetséget az ügyben. A pártok közös közleménye szerint a város elkötelezett a sokszínűség, a tolerancia és az egyenlőség iránt a sportban és a hétköznapokban egyaránt.

Az már biztos, hogy az önkormányzat épületét szivárványos zászlókkal fogják kidíszíteni a meccs napján. Mint mondták, ezzel jelzik szolidaritásukat a magyarországi LMBT-közösség felé.

Nem először kapna a stadion szivárványos díszkivilágítást Fotó: FRANK HOERMAN/dpa Picture-Alliance via AFP

A Fidesz által pedofiltörvénynek nevezett csomagnak számos olyan eleme van, aminek semmi köze a pedofíliához. Ellehetetleníti például, hogy a kormány számára ellenszenves civil szervezetek munkatársai a homoszexualitásról tartsanak iskolai előadásokat. A szabályozás még az eredeti orosz mintánál is szigorúbb.