Az angolok újabb nézőkínzó meccset nyertek meg

2021 június 22., kedd 21:13
Csehország
4-2-3-1
Szövetségi kapitány
Jaroslav Silhavy
Anglia
4-2-3-1
Szövetségi kapitány
Gareth Southgate
1
Vaclik
18
Boril
6
Kalas
3
Celustka
5
Coufal
15
Soucek
9
Holes
14
Jankto
8
Darida
12
Masopust
10
Schick
1
Pickford
2
Walker
5
Stones
6
Maguire
3
Shaw
14
Phillips
4
Rice
25
Saka
7
Grealish
10
Sterling
9
Kane

Mire lehetett számítani előzetesen?

Arra, hogy Anglia két gyengébb meccs után végre mutat valamit abból, ami miatt a játékoskerete alapján akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek (mint azt például én is megjósoltam).

Ehhez képest mi történt?

Gareth Southgate továbbra is ügyesen rejtegeti az angol csapatnak azt a képességét, hogy közönségszórakoztató meccsen magabiztos győzelmet arasson. A csehek pedig tökéletesen elégedettnek tűntek azzal, hogy kikapnak, mert már mindenképpen továbbjutottak.

Az első félidő kicsúszott az unalom nagymestere, Southgate kezéből. Úgy indult, hogy Sterling a 2. percben majdnem gólt szerzett, átemelte a kapust, de a kapufa hárított. Aztán bajt okozott Jack Grealish, akit különböző hiányzások miatt kénytelen volt a csapatba állítani Southgate. A magáról megfeledkező játékos már a 12. percben adott is egy gólpasszt Sterlingnek.

Borította az angol csapat játékát az is, hogy Southgate szintén kényszerűségből a csapatba rakta a feltűnően aktív Sakát. A két, szinte a támadófoci érdekében tett változás oka, hogy Fodennek volt egy sárga lapja, őt inkább nem játszatta Southgate, Mount pedig karanténban van egy skót (!) játékos pozitív koronavírus tesztje miatt, akivel a meccs után ölelkezett.

A féket azért így is rajta tartotta az angol csapaton Southgate, a mester továbbra is bízik Harry Kane-ben, aki most - szemben az előző két meccsel - legalább eltalálta a kaput. Gólt azért továbbra sem lőtt, pedig Maguire passzát bűn volt elrontani.

A második félidőben egyik csapat sem találta el a kaput, de azt nem lehet mondani, hogy nem történt semmi, mert egy csomó csere vplt. A csehek összes, mindhárom gólját Schick szerezte eddig az Eb-n, az angoloknál az összeset, mármint mindkettőt Sterling. A 75. percben már egyikük sem volt a pályán. Southgate lekapta Grealish-t is, nehogy csináljon még valamit. A szintén a közönség által pályára követelt Sanchót végül beállította, de csak pár percre.

Ki volt a meccs legjobbja?

Senki. Najó, Saka az angoloknál, Soucek a cseheknél.

Mire emlékszem majd ebből a meccsből két nap múlva?

Semmire. Talán a fájdalomra, amikor felmutatta a negyedik játékvezető, hogy három percet hosszabbít a bíró.

Meddig jutnak a csapatok?

Anglia a mi csoportunk másodikjával játszik majd. Ha azok nem mi leszünk, akkor elkezdhetik tönkretenni a focijukat, abban nem rosszak, nem kaptak még gólt a 3 Eb-meccs alatt. Ami szép, a támadópotenciáljuk eddig viszont mindössze 2 gólra volt jó.

A csehek ellenfelét még nem tudni. A másik meccsen a horvátok megverték 3-1-re a skótokat, ezzel ők lett a másodikok, a csehek a harmadik helyen végeztek. 4 ponttal így is biztos továbbjutók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt